Annons
Insändare

Behåll tulltjänstemännen i Trelleborg

Insändare • Publicerad 22 februari 2008
"Det är frustrerande att läsa om vad som händer i vår stad", skriver insändarskribenten om neddragningen av tulltjänstemän i Trelleborg. Arkivbild: Tomas Nyberg
"Det är frustrerande att läsa om vad som händer i vår stad", skriver insändarskribenten om neddragningen av tulltjänstemän i Trelleborg. Arkivbild: Tomas NybergFoto: 

Angående den omfattande neddragningen av tulltjänstemän i Trelleborg.

Jag håller fullkomligt med Bertil Andersson som skrev en insändare i fredagens tidning om den omfattande neddragningen av tulltjänstemän i Trelleborg.

Annons

Det är frustrerande att läsa om vad som händer i vår stad och i vårt land.

Nu ska tullen i Trelleborg drabbas av en omfattande nedskärning av personal och snart har vi ingenting kvar. Dessutom är det landets tredje största hamn. Jag undrar hur politikerna tänker?

Nu är det verkligen fritt fram för människosmuggling och införsel av narkotika. Våra politikerna måste komma ut i verkligheten och se vad som händer i vårt land.

Jag håller med Bertil Andersson om de negativa konsekvenser som neddragningen av polisen bidragit till.

Varje dag läser man om mord, rån och stölder. Ingenting är främmande längre. Det värsta av allt är att ingen reagerar.

Jag hörde talas om en kille som rånades av två ungdomar. Dom fick inte med sig något som tur var, men den stackars killen blev hotad vid ett senare tillfälle, därför att han hade anmält händelsen till polisen.

Nu är den drabbade killen väldigt osäke, när ska dom slå till nästa gång?

Jag undrar vart samhället är på väg? Det jag tycker är värst är att det ofta är ungdomar i 13-20 årsåldern. Vad kommer att händ med dem i framtiden?

Borde vi inte använda skattepengarna till att bekämpa brottsligheten med fler poliser och tullare på plats i hamnarna samt satsa på kameraövervakning i samhället?

En av många som fått nog

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons