Insändare

Båten som försvann

Flyktingbåten vid Strandgatan har strandat vid Gislövs hamn. Varför?
Publicerad 1 november 2018
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Den ligger lika hoptryckt vid buskarna som den gjorde vid Strandgatan. Vad är det för en lustigkurre som hittat på flytten?

Lägg tillbaka båten vid Strandgatan igen där den hör hemma, och flytta den längre fram så att den syns. Sätt även upp en skylt som berättar dess historia, om flyktingarna som flydde i rangliga båtar under andra världskriget.

Victoriasalongen har ni önskat ut till Gislövs hamn. Den ska ligga vid hamnen i Trelleborg. I Centralstationen, Tullhuset – eller varför inte Mittelbron?

Lars Bergstén

sponsor till flyktingbåten

Svar direkt: Flytten av båten "Heimat" har skett på uppdrag av beredningen för offentlig utsmyckning, som ligger under kommunstyrelsen i Trelleborg. Beslutet har verkställts av ansvarig förvaltning.

Båten är mycket väl exponerad på sin nya plats om man ser den från rätt håll, vid en öppen plats i hamnen där den är väl exponerad. Båten är ensidig, det vill säga uthuggen så att den endast skall ses framifrån, baksidan är helt slät. Den behöver således en fond mot baksidan, och fick detta syrenbuskage.

Det finns en skylt invid båten, som informerar. Vi kommer att fylla på ytan framför båten med sjösten, och placera en blomkruka där under växtsäsongen.

Mark Huisman

chef Park och natur