Annons
Insändare

Barn och gamla är viktigare än fotboll

Insändare • Publicerad 26 november 2007

Kan man bli annat än upprörd och förbannad när man öppnar tisdagens tidning och läser om budgetdebatten i kommunfullmäktige? Är det möjligt att värmeslingor till en fotbollsplan kan få ta så mycket plats och framför allt pengar? Man kan undra hur dagens politiker tänker? Om de kanske inte har barn inom barnomsorgen eller föräldrar inom äldrevården?

Jag har barn på förskola i kommunen och jag tycker att det hade varit betydligt bättre att satsa dessa 6,5 miljoner kronor på barnen eller de äldre.

Annons

Lite snabbt uträknat borde dessa pengar kunna ge nästan 20 tjänster under ett år. Bara på vår förskola har vi förlorat en tjänst i år och det finns säkert fler som har råkat ut för liknande besparingar.

All heder åt Anders Colstrup med flera från Föräldranätverket som kämpar en tapper kamp för att få mer personal till barnomsorgen. Synd bara att det går så trögt!

Det är väl trots allt så att fotboll är en sport, ett fritidsintresse och något som spelas "på skoj": Om det nu är så enormt viktigt med värmeslingor i en fotbollsplan så kan väl den nyttjande föreningen själv finansiera det eller söka sponsorer. Jag, och säkert många andra med mig, vill inte att våra skattepengar ska användas till detta när det finns så många brister inom den sociala sektorn. Satsa på barnen och ta väl hand om de gamla. Gräset som finns i dag på Vångavallen har gått utmärkt att spela på hittills och det gör det säkert också i framtiden, utan värmeslingor och täckning.

Arg mamma

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons