Annons
Insändare

Bara smulor kvar till oss efter politikernas fest

Tror knappt det är sant när jag läser ursäkterna till varför de arvoderade politikerna inte är anträffbara.
Insändare • Publicerad 10 juni 2013
Allianspolitiker?
Allianspolitiker?Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

Hur kan Bingsgård påstå att Rådhusets ombyggnad är orsaken till att de inte svarar på mejl eller i telefon? Kan han förklara hur? Sen har Alliansen höjt sina arvoden skamligt mycket sen de kom till makten, någon godtagbar motivering till det har vi skattebetalare inte fått.

Mår illa av att veta att våra skattepengar ger de arvoderade politikerna nästan dubbla årsinkomster, detta bara för att vara ordförande i en nämnd. Sen har vi inte råd att hålla ordning i offentliga miljöer och de fina blommorna som gjorde många lyckliga har fått sparken, för att några få giriga ska få feta inkomster.

Annons

Nej, alliansen är en katastrof som leker i sin sandlåda och vår kommun blir bara sämre. Förut var ju ett blomstrande näringsliv synonymt med borgerliga partier. Här i kommunen är det tvärtom så att sen alliansen tog över så dör näringslivet långsamt ut. Praktiskt taget både kommunen och de boende här går en trist, utarmad framtid till mötes. Och demokratin har de tagit bort så mycket de kan när det handlar om möten i kommunstyrelsen och nämnder. Oppositionen får inte vara med som de borde i en demokrati.

Så passa på att rösta i nästa val så vi kan sänka arvoden till politikerna igen, till den nivå de var på innan den giriga alliansen slängde sig över smörgåsbordet av skattepengar, åt sig proppmätta och kastade lite smulor åt oss som bor här.

Något de högarvoderade politikerna borde lära sig är att de sitter där för vår skull, inte tvärtom. Sen kan de kanske även lägga sin dyrbara tid på att få tjänstemännen att någon gång svara på telefon eller mejl. Om de lider av arbetsbrist så har jag många förslag på uppgifter åt dem, för det är ju ändå vi som är deras arbetsgivare.

Hoppas de hinner försvinna från makten innan de realiserar sin skrämmande idé om att slösa våra skattepengar på en ombyggnad av rådhuset, ett förslag som borde förpassas till sagorna för det är nog mindre verklighetsförankrat är Törnrosa eller Rödluvan.

Nilla Olsson
Fröken Tora
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons