Annons
Insändare

Banken tar hutlöst betalt för id-korten

Min hustru har som alla andra ett ID-kort vilket har "gått ut" som man säger i dagligt tal.
Insändare • Publicerad 16 augusti 2011
Foto: JESSICA GOW

Nu är det så att om man ska ta ut sin pension i banken då kräver de att man visar upp legitimation, alltså ID-kort, och det är väl inget fel i det, men banken har ju själv bestämt att det ska vara så.

Nu visar det sig att, om kortet ska förnyas av banken, så kostar det 400 kronor plus foto 225 kronor. Alltså 625 kronor för en tjänst som jag tycker att banken ska stå för, åtminstone utskrivningen av själva kortet.

Annons

Vad är det som kostar så mycket pengar för ett påhitt som banken själv ar bestämt? I detta fallet är vi båda, min hustru och jag, kunder i banken sedan många år tillbaka.

Det är inte på något sätt så att vi är snåla, men vi tycker att priset är för högt för dessa tjänster. Vidare så kan man undra över vad andra äldre pensionärer tycker om så högt pris. Man hör ju ofta att pensionärer har ganska ont om pengar, eller hur?

Nilla Andersson
Magne
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons