Insändare

Bananmonarkin Sverige

Insändare • Publicerad 14 februari 2008
ARKIVBILD: MARK HANLON
ARKIVBILD: MARK HANLONFoto: 

Återigen visar Sverige det inte är en rättsstat.

Rättssäkerhet berör och gäller den som åtalas, ingen annan. Det betyder, att det ska vara utom allt rimligt tvivel om den åtalades skuld, annars ska han/hon frias.

Rättssäkerhet har inget att göra med att du, jag eller någon annan ska slippa utsättas för brott.

Oavsett, Titos skuld eller ej, det vet endast barnflickan och Tito, så finns där inga bevis, endast vittnesmål. Att fälla någon på endast vittnesmål, gällande så allvarliga brott, bevisar att Sverige är en bananmonarki. Dessutom är vittnesmål, som många juridiska experter, en färskvara.

Det är inte trovärdighet som ska fälla en person, utan bevis, inget annat.

Inget land är heller fällt så många gånger i Europadomstolen, trots att Sverige var med och utarbetade Europakonventionen, ratificerade den dock först 1966 och 1976 kunde svenska medborgare först anföra klagomål på Sverige. Till saken hör att t ex Storbritannien varit med sedan starten 1946.

Joakim Andersson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.