Annons
Insändare

Badande på Skåre Skansar får dras med dålig badbrygga

Skicket på bryggan på Skåre skansar är under all kritik.
Publicerad 18 augusti 2018
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten är kritisk till skicket på badbryggan vid Skåre skansar.
Skribenten är kritisk till skicket på badbryggan vid Skåre skansar.Foto: Tomas Nyberg

Med anledning av artikel i Sydsvenskan beträffande konflikt om en badstege blir man påmind om vilken dålig badbrygga som badande på Skansarna får dras med! Inga räck på sidorna och en trappa som är under all kritik.

Vem har ansvaret för den, markägaren eller arrendatorer?

Annons

Vilket i detta fall lär vara Trelleborgs kommun.

Sven

Svar direkt: Tack för inlägg angående badbrygga i Skåre. Kommunen har åtta badplatser som alla är i behov av underhåll, större insatser som här efterfrågas får slåss med alla de andra platserna vad gäller prioritering.

Bryggan på Skåre skansar har hittills inte fått några klagomål, men visst kunde nytt virke läggas på. Vad gäller räcken på bryggor över vatten så finns det inga lagkrav på detta. Däremot krävs räcken på broar över land. Badstegen vid detta bad är ganska ny, och sitter uppe året om, för att de som vintersimmar skall kunna göra detta. Det finns bekvämare badtrappor på några av kommunens badplatser, tyvärr kan inte denna standard hållas överallt.

Tekniska förvaltningen träffar gärna insändarskribenten för att få en bättre  bild av problematiken på plats. Kontakta oss gärna via kundtjänst!

Mark Huisman

chef park och natur

Annons
Annons
Annons
Annons