Annons
Insändare

Avveckla pälsindustrin snarast

Insändare • Publicerad 12 augusti 2005

En bolåda av trä är ansluten till buren. Burarna sitter tätt och på en farm kan det finnas över tiotusentals djur. Denna miljö, som är mycket ostimulerande och monoton, skiljer sig drastiskt från den vilda miljö minkar naturligt lever i. I det vilda lever en mink alltid nära vatten, utnyttjar sig av många bohålor och håller hårt på sitt revir.

När den är aktiv (mörkertid) rör den sig mycket inom sitt revir. De "Hellre naken än päls" demonstrationer som genomförts på många platser i Sverige under sommaren syftar till att både sätta press på politikerna att genomföra det utlovade pälsfarmsförbudet och att uppmuntra konsumenterna att inte använda päls. Det är viktigt att kämpa för alla kännade varelsers rätt till ett naturligt liv fritt från lidande.

Annons

Att plåga och döda ett djur enbart för dess päls är ålderdomligt och hör ej hemma i ett civiliserat samhälle. Länder som idag föregår med gott exempel och har förbjudit pälsfarmar är bland annat England, Wales, Skottland och Österrike. Jag kräver att politikerna håller vad de lovat och avvecklar pälsdjursindustrin snarast möjligt.

Caroline Hallquist

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons