Även S står i en uppförsbacke vad det gäller förtroende

Jag reagerade på Socialdemokraternas debattinlägg (den 11 mars).
Publicerad 13 mars 2023
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Erik Andersson menar att det inte bara är förtroendet för styret som är förbrukat utan även det för Socialdemokraterna.
Erik Andersson menar att det inte bara är förtroendet för styret som är förbrukat utan även det för Socialdemokraterna.Foto: Andreas Mårtensson

Inlägget tar upp frågan om förtroende för de styrande parterna. Jag vågar påstå att förtroendet för S också står lågt.

Den 19 december, när styrets tokigheter vad avser arvoden röstades igenom, fanns det ingen socialdemokrat som röstade nej.

Ingen!

Det var kanske så att den välbetalda oppositionsrådsposten hindrade vissa att rösta nej, men då borde man iallafall ha reserverat sig mot de värsta tokigheterna i förslaget. Det fanns inga reservationer från någon socialdemokrat, inte på någon punkt, varken i beredningen eller i fullmäktige.

Inga!

”Det fanns inga reservationer från någon socialdemokrat, inte på någon punkt, varken i beredningen eller i fullmäktige. Inga!”
Erik Andersson

Ven partipiskan så hårt att ingen i gruppen kunde ta sig samman och rösta emot eller reservera sig mot beslutet? S beskrivning av arvodesfrågan i inlägget är närmast patetisk, man säger sig vara i opposition, men man kunde inte förmå sig att rösta nej.

Utifrån sett får man bilden att ett välbetalt oppositionsråd var viktigare än vad som var bäst för Trelleborg och trelleborgarna. Om socialdemokraterna inte inser att även det egna förtroendet är rejält stukat då är man lika tondöv som de fyras gäng.

S står i en uppförsbacke vad det gäller förtroende, en rejäl uppförsbacke.

Som ni skriver: "Förtroende förtjänar man”.

Erik Andersson