Annons
Insändare

”Att styra i minoritet var inte hållbart”

Upprepa en lögn så blir den sann, så tänker uppenbarligen signaturen Peter Svensson (den 2 maj).
Publicerad 5 maj 2020
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Vi är ett oppositionsparti, trots att vi är störst. Vi sitter i presidierna som representeras av M, KD och SD, där får vi igenom vår politik, skriver Helmut Petersén SD. Här tillsammans med Erik Lundström (KD) och Mikael Rubin (M).
Vi är ett oppositionsparti, trots att vi är störst. Vi sitter i presidierna som representeras av M, KD och SD, där får vi igenom vår politik, skriver Helmut Petersén SD. Här tillsammans med Erik Lundström (KD) och Mikael Rubin (M).Foto: Tomas Nyberg

Han får dock lite beröm då han framträder med ett namn, jag är van vid att det är blommor som skriver till mig!

Den eviga frågan om aluminiumrör tas upp igen, en fråga som fick sitt svar för många år sedan men som hela tiden tas upp. Först, att svinga ett järnrör kontra ett aluminiumrör är stor skillnad. I diverse artiklar framstår vi Sverigedemokrater som grova atleter, finns kanske kroppsbyggare bland oss men en absolut majoritet är som oss vanliga svenskar. Händelsen med rören utspelades 2011, därefter var det tyst kring detta fram till valet 2014. En privat film stals och såldes till Expressen för dyra pengar, där valde Expressen att publicera filmklippen i en icke kronologisk ordning. Klippen skapade en kraftig reaktion, fullt förståeligt, men händelsen hade utspelats tre år tidigare. Lägg märke till att ingen polisanmälan gjordes när det hände, den kom tre år senare. Nu är detta inget nytt, allt detta har stått att läsa i media. Jag hoppas, men är inte säker på, att Peter Svensson läst detta!

Annons

Varför blev jag inte högste styrande i Trelleborg undrar Peter?

SD fick inte 51 procent av rösterna, att styra i en kraftig minoritet med 26 procent av rösterna var inte hållbart. Vi är ett oppositionsparti, trots att vi är störst. Vi sitter i presidierna som representeras av M, KD och SD, där får vi igenom vår politik.

På vårt årsmöte fick vår gruppledare, Mathias Andersson, uppdraget att informera våra medlemmar om vad SD åstadkommit under året. Han räknade upp punkt efter punkt i tio minuter, han kunde fortsatt en bra stund till.

Vi påverkar i högsta grad politiken i Trelleborg!

Engelska skolan? Vi är övertygade om att det kommer att höja statusen för skolan i Trelleborg, kraftigt dessutom!

Östlig eller västlig infart till hamnen? Att inte kunna ha en dialog med Trafikverket är inte hållbart, nu har vi det och det är bra. Som jag har skrivit ett flertal gånger tidigare så ville SD 2007 ha en flytt av hamnen västerut, där golfbanan ligger i dag. Nu blev det inte så då vårt förslag röstades ner av samtliga partier i kommunfullmäktige vid den tiden. Det beslutades om en flytt av hamnen österut och då ser vi som enda möjlighet att ha en hamninfart från öster, trelleborgaren skall inte få en försämrad luftkvalitet som straff! Med de vindar som nästan alltid kommer från samma håll så kommer vi att få in alla avgaser till staden, något vi inte förtjänar! SD kommer att fortsätta att kämpa för en östlig hamninfart, det kommer att bli så till sist. Det kanske sker om 5, 10 eller 15 år men infarten österifrån kommer att bli av.

Hoppas detta var lite svar på dina frågor Peter, om inte får du väl skriva igen.

Jag är däremot tacksam om du håller dina frågor på en lokal nivå och att det är aktuella frågor, aluminiumrören var något som hände för nio år sedan.

I Stockholm!

Helmuth Petersén

oppositionsråd (SD)

Annons
Annons
Annons
Annons