Annons
Insändare

Att lära sig tigga i skolan är inte okej

Fredag kväll, den 19 april, fick jag besök av två söta, moderiktigt klädda, tonårsflickor från Ängdala skolor i Höllviken. De neg rart och framförde lagom blygt sitt ärende: Att tigga pengar till sin skolresa till Danmark!
Insändare • Publicerad 26 april 2013

Vad är det som händer? Vad är det skolorna lär dagens barn? Jag vet att skolan inte får ta betalt för skolresor. Hittills har utomstående (mest anhöriga) fått köpa tubsockor och kakor för att täcka ungarna reskassa. Barnen har alltså gjort något, hur fånigt det än må vara, för att få ihop sina pengar. Möjligheten att arbeta ihop lite finns ju annars alltid, när alla behöver hjälp att räfsa löv eller annat. Men att ge barnen pengar för absolut ingenting - nä! Lär dem att arbeta för det man vill ha - eller kanske avstå från den där snygga skinnjackan eller något annat. Att lära dem att tigga - det är inte okej.

Vill Ängdala skolor skänka en slant till min semester? Snälla!

Annons

Mormor

Svar direkt:

Jag blir bestört när jag läser. Så här är det. Varje år brukar elever tillsammans med lärare göra något under en dag i årskurs 9. Tidigare år har turen gått till Bakken eller Tivoli. Inga lärare har ännu detta år talat med några elever om vart resan ska gå. Dessutom betalar inte eleverna utan Ängdala skolor står för kostnaden. Kan bara beklaga att dessa elever inte lärt sig vad som är rätt och fel.

Elsy Andersson, Rektor för Ängdala skolor Höllviken

Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons