Annons
Insändare

Att inte kasta sten…

Insändare • Publicerad 5 maj 2009

Vid Socialdemokraternas 1:a maj-firande i Trelleborg och i deras tal vill jag särskilt berömma socialdemokraten Sven Lindkvist. Trots att Lindkvist är ombudsman i facket Byggnads, det förbund som ville att LO-ordföranden Wanja Lundby Wedin skulle avgå ställde han inte detta krav någon gång.

Kan skälet vara att han själv, i jämförelse med vanliga arbetar, har en fantasipension?

Annons

Byggnads egna ombudsmän har en pension på nästan 30 000 kronor i månaden, den är dessutom garanterad i vilken finanskris som helst. Utöver denna pension är dessa arbetareombud inte direkt lågavlönade. 36 000 kronor i fast grundlön per månad. 40 kronor per mil då man kör sin egen bil. Traktamente så man vistas två mil från kontoret, Medlemmarna betalar avgiften till sin egen fackförening. Man har dessutom fullföljt ett gammalt krav om 36 timmars arbetsvecka. Kanske vore detta ett krav att ställa den 1:a maj – även för vanliga löntagare!

Med bakgrund av ovanstående beskrivning står det ju klart, att hade Lindkvist krävt Wedins avgång, hade han egentligen krävt även sin egen.

Lindkvist kastade inte sten i glashus.

T.L.
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons