Annons
Insändare

Att ge stöd till den som behöver

Del 1 publicerades den 12 februari.
Insändare • Publicerad 20 februari 2014
Sverige har en statsminister, som kallas för ”äggskalet”,därför att han bedriver en för medborgarna dålig äggskalspolitik tillsammans med sina alliansvänner, skriver Per Brandt.Foto: Foto: Michel Euler

Sverige har en statsminister, som kallas för ”äggskalet”, därför att han bedriver en för medborgarna dålig äggskalspolitik tillsammans med sina alliansvänner.

”Äggskalspartiet” är ett avancerat bidragsparti. Bidragspolitiken i detta parti är utformad så att det är de fattiga, som ger till de rika. Det sker genom att till dumpade priser av så kallade ”ideologiska” skäl sätta utförsäljningar av statliga och kommunala verksamheter och bolag till riskkapitalister i system.

Annons

Att ge stöd till den, som behöver, är en viktig del av välfärden. Men om ekonomiskt stöd går till de, som redan har mest, då finns det ingen poäng längre. RUT och ROT, 16,6 miljarder, går till de mest ickebehövande i samhället. De största mottagarna är rika kommuner, som Danderyd, Lidingö och Täby. Bidraget till restaurangbranschen, på 5 miljarder, i sänkt moms, gav väldigt få jobb och var en väldigt dyr åtgärd, som aldrig borde ha genomförts och, som bör avskaffas. Sak samma med FAS 3. FAS 3 skulle aldrig ha införts. Arbetsgivare utnyttjar FAS 3, i många fall, enbart för egen vinning. För den arbetslöse är det slavarbete. Arbetsförmedlingens så kallade jobbcoacher har med egna höga löner berikat sig, utan någon ökad sysselsättning. Det har kostat fruktansvärt mycket, och resultatet har varit oerhört dåligt. Det är dålig borgerlig äggskalspolitik, - tom och innehållslös.

Godkännande av Lissabonfördraget om fri rörlighet i Europa, är nog så bra. Men, det förutsätter, att i arbete, som utförs i Sverige, skall svenska arbetsvillkor och kollektivavtal gälla, och skatt skall betalas i det land, som arbetet utförs i. Detta missbrukas grovt. Vårt land är ett av de länder där lönedumping på bred front förekommer i många branscher. Kollektivavtalen, om de numera finns, är oftast tandlösa. Villkoren för arbete och arbetsrätt, löner och sociala villkor, är urvattnade. Här behövs omedelbar tilläggslagstiftning. Lönedumping är i dag mer regel än undantag. Samhället, arbetstagaren och seriösa arbetsgivare, är de stora förlorarna. Också här, handlar det om mångmiljardbelopp. Det är dålig borgerlig politik, - tom och innehållslös.

Nilla Olsson
Per Brandt
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons