Annons
Insändare

Arrendera ut Dalabadet

Insändare • Publicerad 12 februari 2008
Fritidsnämndens alliansgrupp vill privatisera Dalabadets camping. ARKIVBILD: CLAES NYBERG
Fritidsnämndens alliansgrupp vill privatisera Dalabadets camping. ARKIVBILD: CLAES NYBERGFoto: 

ººFritidsnämndens alliansgrupp anser att Dalabadets camping bör arrenderas ut.

Fritidsnämndens verksamhet blir allt större och vi behöver koncentrera våra resurser på ett mindre antal enheter. Denna åtgärd påverkar inte heller den fasta personalstyrkan.

Annons

I dag är det inte många kommuner som bedriver campingverksamhet utan detta har lagts ut på privata näringsidkare.

Ekonomiska skäl talar också för att en sådan lösning vore bättre för kommunen och dess invånare. Därför anser vi att denna verksamhet bör privatiseras. Detta gäller då själva campingen med dess butik. Ett avtal bör skrivas så att inga naturintressen eller tillfartsvägar påverkas av detta beslut.

Vi tror att en privat näringsidkare är en förutsättning för att vidareutveckla campingen och få gjort nödvändiga investeringar. Detta visar studier från andra kommuner.

Vi är därför öppna för anbud och förslag för denna verksamhet.

Förslag om en förändring av denna verksamhet kommer att framläggas i nämnden inom kort och vi hoppas även att fler partier ansluter.

Mats Svensson (kd), Josefin Holmberg (c), Lars-Olof Flink (m), Ann-Christin Seehusen (fp), Lars Söderberg (spi), Benny Roth (mp), Kenneth Nilsson (kd) samt Gunnar Hedin (m)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons