Annons
Insändare

Arbetsmiljön måste prioriteras

Det är mycket oroväckande att avdelning 22 på Trelleborgs lasarett skall stängas på grund av sjuksköterskebrist.
Insändare • Publicerad 29 oktober 2014
Det är mycket oroväckande att avdelning 22 på Trelleborgs lasarett skall stängas på grund av sjuksköterskebrist, skriver signaturen I-L.
Det är mycket oroväckande att avdelning 22 på Trelleborgs lasarett skall stängas på grund av sjuksköterskebrist, skriver signaturen I-L.Foto: 

Även att verksamhetschefen säger att de skall fundera på en ny inriktning för avd. 22, nu är avdelningen inriktad på mulitisjuka äldre och lungpatienter.

Vi blir alltfler äldre och därmed fler mulisjuka, var skall dessa patienter vårdas? Denna kategori av patienter behöver mycket stöd och omvårdnad. Detta kan upplevas som ”tungt” för personalen därför måste arbetsmiljön prioriteras. Gör denna vård positiv genom att satsa på :

Annons

Kompetensutveckling.

Högre lön och visa därmed att ge god omvårdnad är viktigt.

Högre personalbemanning så att det finns tid och möjlighet att ge god omvårdnad och även att få tid med att stödja närstående.

Helgtjänstgöring var tredje vecka.

Det är viktigt att personalen känner sig nöjda med sin arbetsinsats och känner att de tagit väl hand om patienterna och framförallt känna en stolthet att de jobbar på just denna avdelning.

Ledningen borde göra allt för att få tillbaka det goda ryktet som Trelleborgs lasarett tidigare haft för att få ny personal att söka de lediga tjänsterna.

Nilla Olsson
I-L
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons