Annons
Insändare

Är vilda djur inte lika mycket värda som tama?

Jag var ute och gick en runda runt Flaningen och får se en fågel som sitter på isen alldeles intill kanten. Jag upptäcker att fågeln är blodig med en vinge så svårt bruten att den nästan är helt av.
Insändare • Publicerad 25 mars 2010

Jag ringer till Trelleborgs kommun för att få tag i någon som kan göra det enda rätta. När jag berättar vad som har hänt så får jag frågan om det är en tam eller vild fågel, Jag svarar att det är en vild fågel. Svaret jag får då är att de inte kan göra något! De rekommenderar att jag ringer till någon fristående organisation för vilda djur som inte ens finns i Trelleborg. Jag blev alltså tvungen att lämna fågeln att dö för att den var vild och inte ägd av kommunen. Hade fågeln varit en anka eller en höna så hade kommunens jägare kommit och åtgärdat det hela. Är inte djuren lika mycket värda? Djurplågeri anser jag!

Arg trelleborgare

Annons

Svar direkt: Parkavdelningen i Trelleborg ansvarar för fåglarna som finns i Stadsparken och andra parkanläggningar. Vi har inga resurser att också ta hand om kommunens alla vilda fåglar, det hänvisar vi till organisationen KfV Katastrofhjälp fåglar och vilt som har som sin uppgift att hjälpa vilda djur.

Under den gångna vintern har vi dock stödutfodrat fåglar längs stränderna i kommunen för att underlätta en svår situation för djuren.

Parkavdelningen

Trelleborgs kommun

Johan Silfversten Bergman
Arg trelleborgare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons