Annons
Insändare

Är vi inte längre i Sverige?

Insändare • Publicerad 29 augusti 2006

I TA av den 23 augusti, kan man läsa, att Föreningssparbanken byter namn till Swedbank. Det kommer mig att tänka på en av Povel Ramels låtar, där han ironiskt säger "är vi månne icke i Sverige längre?" Försvar för liknande namnbyten brukar vara, att vi lever i en globaliserad värld, men varför duger inte svenska namn längre?

Vi svenskar lär vara imponerade (säg flata!) inför utländska, i första hand engelska modeord och uttryck och anammar snabbt nyheter.

Annons

I Tyskland och främst i Frankrike sätter man en ära i att inte det egna språket påverkas av utländsk inblandning, men den flate Svensson accepterar utan motstånd att vårt språk angliseras till den milda grad, att det väl snart är lika bra att ha engelskan som riksspråk. Vår egen riksdag har till och med beslutat att svenskan inte är ett officiellt språk!

Hur långt skall vi i Sverige gå, för att slutgiltigt sudda ut oss själva?

Undrande svensk

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons