Annons
Insändare

Är uppgifterna fel?

Insändare • Publicerad 17 juni 2005

Svar till Krister M Berggrens (den 10 juni).

Bakgrunden till min insändare var en artikel i Trelleborgs Allehanda den 29 april "Kd: Sänkt skatt på arbete och höjd på bidrag.".

Annons

I artikeln står att "Det är dags för en inkomstskattereform, enligt kristdemokraterna. Den bör riktas till låg- och medelinkomsttagare och stimulera till arbete. Förslaget som presenterades på torsdagen är därför utformat som en riktad skattesänkning på arbetsinkomster. Det innebär att dagens system med grundavdrag ersätts med ett avdrag för arbetsinkomster. Personer som har sina inkomster från bidrag får därför inte någon skattesänkning, tvärtom blir det en höjning av skatten."

Förslag på finansiering på 21 miljarder omfattar bland annat en andra karensdag, förändrad trafikförsäkring, ökad a-kasseavgift och sänkta alkoholinförselkvoter. De övriga drygt 17 miljarderna vill kd finansiera genom bland annat slopat avdrag för fackavgift, avdragsrätt endast på kommunalskatter, slopande av övriga avdrag i deklarationen, avvecklad persondatorförmån, ej genomförd sänkning av arbetsgivaravgiften. Kd vill samtidigt införa avdrag för hushållsnära tjänster samt begränsa arbets- och konflikträtten.

Eftersom kd yttrat att det endast är arbetsinkomster som det skulle bli skattesänkning på ringde jag till kd: s kansli i Stockholm och blev kopplad av dem till en person som skulle kunna svara på mina frågor. Denne person sa att han skulle undersöka ifall pensionerna skulle vara undantagna från skattehöjningarna eller om kd ansåg att pensionerna var bidrag. Han återkom aldrig.

Anser du att ovannämnd artikel i Trelleborg Allehanda den 29 april inte är sanningsenlig? Artikeln kom från TT.

Sylvia Oscarsson,

ordförande för spi

i Vellinge kommun

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons