Annons
Insändare

Är Moderata Ungdomsförbundet för fegt?

Insändare • Publicerad 4 april 2007

När RKU, kommunistiska partiet med flera anordnade en solidaritetsfest för det kubanska folket opponerade sig Moderata Ungdomsförbundet, MUF.

De hävdade att det var en skam att grupper som "motverkar demokratin" får lov att hyra kommunala lokaler för sina syften.

Annons

Det kan tyckas komiskt att MUF kallar oss för odemokratiska medan de själva försöker inskränka våra demokratiska rättigheter, däribland den grundlagsfästa mötesfriheten.

Som redan är känt har Moderata Ungdomsförbundet stora problem med att acceptera andra människors rätt att bygga alternativa demokratiska system.

RKU valde att utmana MUF i en debattduell på Malmös skolor men då MUF inte vågade ta strid emot oss blev det ingen debatt. Nu ber vi dem en sista gång att möta oss i en debatt.

Vi ser alla människors rätt till att bygga det demokratiska system som de väljer.

MUF motarbetar detta, vilket är fantastiskt då de säger sig vilja försvara individens rättigheter, är det inte en rättighet att kunna vara med och bygga det system som man vill ha?

Vi hade inget hellre sett än att RKU och MUF debatterar sina skilda åsikter om vad demokrati är, men uppenbarligen har MUF lätt för att slänga ur sig skit men svårt för att backa upp det.

Så nu kommer frågan, är MUF för fega för att möta oss i en debatt?

Simon Erdman, Vellinge

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons