GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Är mina frågor inte enkla nog för politikerna?

På senare tid har det i den lokala politikerdebatten pratats om att politiker är strutsar eller giraffer, vad som är sant eller inte vet jag inte.
Men jag skulle vilja lägga till en annan djurart i sammanhanget: nämligen mullvaden.
Trelleborg • Publicerad 17 juni 2022
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Michael Wall.
Michael Wall.Foto: Mandus Örarbäck

Den lever till största delen ensam i underjordiska gångar som den gräver ut i lös fuktig jord. Mullvadens syn är dålig och den kan inte urskilja rörelser, vilket gör den mycket sårbar ovan jord. Den hör bra.

Jag skickade in ett antal frågor till kommunens ”Allmänhetens frågestund”, samma frågor som jag tidigare skrivit i en insändare publicerad i TA:

Jag fick då följande svar:

”Hej Michael,

Tack för att du har skickat in en fråga till allmänhetens frågestund. Kommunfullmäktiges presidium har idag beslutat att ställa in kommunfullmäktiges sammanträde den 23 maj. Detta innebär att frågestunden kommer flyttas till fullmäktiges möte den 20 juni, tid för mötet och frågestunden kommer uppdateras på hemsidan inom kort.

Vid genomgång av inkomna frågor har presidiet kommit fram till att dina frågor inte uppfyller kraven i riktlinjerna. Framförallt ska det vara en relativt enkel fråga och i ditt mejl finns över 20 frågor. Du är välkommen att skicka in en fråga på nytt som följer riktlinjerna”.

Tydligen får man inte ställa frågor som presidiet inte tycker uppfyller kraven på frågor?

Framförallt ska det vara enkla frågor står det.

Nu undrar jag om mina frågor är så svåra att förstå eller om ni bara vill tiga ihjäl dem?

Det är en hel del frågor som ni politiker sitter och fattar beslut om. Beslut som påverkar var våra skattepengar går och hur de används. Hamnen är ett kommunalt bolag, det vill säga att det tillhör oss invånare och ni politiker ställer kraven på verksamheten genom politiken.

Om ni nu sitter i fullmäktige som folkvalda och tycker att mina frågor inte är enkla nog att svara på, då undrar jag om ni inte själva har svaren på vad det är ni sitter och bestämmer om? Det är ju miljardprojekt vi pratar om som påverkar generationer framöver.

Era svar borde vara glasklara och komma med vändande post, annars så kanske ni sitter i fel position vilket parti ni än tillhör.

Vet ni inte själva varför ni röstar igenom saker?

Mullvadens syn är dålig och den kan inte urskilja rörelser, vilket gör den mycket sårbar ovan jord. Den hör bra.

Jag tror nog att ni politiker hör och ser vad som skrivs, men kan det vara så att om ni svarar ovan jord så blir ni sårbara i nästa val?

Nu ställer jag frågorna en gång till och vill ha svar från samtliga partier så att jag vet vad jag ska rösta på i lokalvalet om någon månad.

Jag vet att många ställer samma frågor och ser framemot svaren.

Det får vara slut på att gräva ner sig i underjorden och dags att komma upp till ytan.

Michael Wall, politisk obunden