Annons
Insändare

Är min hälsa mindre värd än din?

Jag slutar inte att förundras över signaturen LBP:s insändare i TA.
Publicerad 16 maj 2021
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Avgaser och buller skulle välla in över oss och äventyra vår hälsa, skriver Peter Svensson.
Avgaser och buller skulle välla in över oss och äventyra vår hälsa, skriver Peter Svensson.Foto: Tom Wall

Jag vet inte vem du är och jag vet inte var du bor. Mitt namn är Peter Svensson och jag bor på Kullagrundsgatan 8C närmast järnvägen och granne med Östra skolan. Vi bor i vår fina bostadsrättslägenhet med uteplats i både öster- och västerläge.

Du anser att tusentals lastbilar varje dygn skall slussas in via en ny östlig hamninfart. Den nya östliga hamninfartsvägen skulle hamna 30 meter från vår bostad med tillhörande uteplatser. Detta skulle innebära drastiska försämringar och inskränkningar för vår del. Avgaser och buller skulle välla in över oss och äventyra vår hälsa.

”Detta skulle innebära drastiska försämringar och inskränkningar för vår del.”
Peter Svensson
Annons

Du skriver i din senaste insändare (den 8 maj) att "påverkan per individ blir avsevärt mindre med östlig nerfart". Detta idiotiska argument vill jag citera med något som Mikael Rubin gärna använder, "hål i huvet".

Två konkreta och relevanta frågor vill jag att du svarar på:

1. Är min hälsa mindre värd än din bara för det bor färre invånare på öster?

2. Har det någon negativ påverkan på miljön totalt om man låter 1,2 miljoner lastbilar köra 4-5 km längre på en ringväg runt hela Trelleborg, än i dag?

Det finns en stående inbjudan till politiker med flera som förordar en östlig hamninfart att komma ut och besöka oss på plats. Ännu har ingen behagat visat sig men du kanske vill bli den första för från och med nu så inkluderar inbjudan även dig.

Peter Svensson, Kullagrundsgatan

Annons
Annons
Annons
Annons