Annons
Insändare

Är jag en arbetare?

Svar till Dennis Andersson (kommunistiska partiet) (debatt den 8 oktober).
Insändare • Publicerad 13 oktober 2014

Dennis Andersson, uttrycker i sitt inlägg att nu är tid för arbetare att hoppas på förändringar från den arbetsfientliga politik som Alliansen fört under åtta år.

Kommer själv från arbetarfamilj, dock blev jag tidigt utvald att vara arbetsledare, senare tjänsteman och efter ytterligare några år egen företagare då verksamheten jag arbetade i lades ut på entreprenad och jag tog risken att investera i eget aktiebolag. Jag anställde sju arbetare, såg till att dessa fick en trygg anställning, arbetade själv med löner, bokföring, fakturor in- och utbetalningar, besvarande av myndighetskrav avseende arbetsmiljö med mera samt ersättare till arbetstagare vid sjukdom och semester.

Annons

Detta var ett arbete på cirka 60-70 timmar i veckan med betald semester en vecka om året.

Min fråga till Dennis Andersson blir då, är jag arbetare i ditt partis mening eller betraktas jag som kapitalist då jag äger företaget? Vilka kriterier har ni för att definiera en arbetare? Arbetar läkare med flera?

Hoppas på svar som inte är diskriminerande för oss som arbetar med att se till arbetare har något att producera.

INTERNAL INTERNAL
FÖRETAGARE
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons