Annons
Insändare

Är inte detta slöseri med skattepengar så vet jag inte vad?

I flera insändare där jag har riktat kritik mot Mikael Rubin (M), Erik Lundström (KD) och Helmuth Petersén (SD) har jag avslutat med ”för övrigt undrar jag fortfarande vad som skall hända med alla hus som kommunen löst in på öster”.
Publicerad 26 februari 2021
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Husen som kommunen tvångsinköpt har inga känslor inför detta rivningsbeslut, det har däremot de som tvingats bort ifrån dem, menar skribenten.
Husen som kommunen tvångsinköpt har inga känslor inför detta rivningsbeslut, det har däremot de som tvingats bort ifrån dem, menar skribenten.Foto: Tomas Nyberg

Ingen av herrarna har bemödat sig med att svara mig, men nu behöver jag inte återupprepa frågan längre.

I TA (den 13 februari) kunde vi slutligen läsa att kommunen vill kunna få tillstånd till att riva husen.

Annons

Hur detta hanterats och vad det kostat oss skattebetalare i Trelleborg är inget annat än en praktskandal.

Vid två tillfällen har Mikael Rubin muntligen erkänt för mig att man börjat i fel ände när man påbörjade inlösen och tvingade bort de boende från sina fastigheter innan allt var klart för en östlig hamninfart.

Husen som kommunen tvångsinköpt har inga känslor inför detta rivningsbeslut.

Det har däremot de som tvingats bort ifrån dem, där många mått väldigt psykiskt dåligt över att inte få lov att bo kvar i sin trygga boendemiljö som man skapat och förväntat sig kunna bo kvar i.

Varför hade kommunen så bråttom att köpa in fastigheterna som nu stått tomma i flera år?

”För övrigt så undrar jag hur kommunen kommer att hantera de fastighetsägare som fortfarande vägrar att låta sig tvingas bort från sina hus?”
Peter Svensson

De som bodde i alla inlösta fastigheterna hade kunnat bo kvar och vårda sina hus ännu i dag.

Inlösensumman för fastigheterna ligger i runda svängar 100 miljoner, och efter att kommunen tömt fastigheterna så har man fortsatt att lägga kostnader för uppvärmning skötsel med mera till en kostnad av cirka 1 miljon ytterligare.

Är inte detta slöseri med skattepengar så vet jag inte vad?

För övrigt så undrar jag hur kommunen kommer att hantera de fastighetsägare som fortfarande vägrar att låta sig tvingas bort från sina hus?

Peter Svensson, Kullagrundsgatan

Annons
Annons
Annons
Annons