Annons
Insändare

Är detta väl använda skattepengar?

Insändare • Publicerad 16 april 2014

Varför har inga lokala politiker mer än Socialdemokraterna agerat när förslaget om att akuten skall stängas på natten och att de intensivnära platserna på Avd. 12 skall minskas dessutom skall akuta kirurg- och ortopedpatienter skickas direkt till UMAS? Värnar ni inte om våra kommuninvånare eller inser ni inte att detta är början till nedmontering av vårt väl fungerande sjukhus.

En fråga till Moderaternas och Centerns politiker, varför kom ingen till debatten som SPI anordnade i Parken? Är det så att ni inte vågar möta kommuninvånarnas frågor? Att stoppa huvudet i sanden och utebli är ingen bra idé i synnerhet som det är valår i år.

Annons

En annan fråga är när det gäller skolan, varför satsas det inte mer pengar på barn med särskilda behov? Som det är nu får de köa och vänta på de hjälpmedel som de enligt lagen har rätt till. Hade inte de pengarna ni använde till att åka till Irland räckt till just dessa hjälpmedel? Säg nu inte att de pengarna tages från en annan kassa eftersom alla pengarna är våra skattepengar.

Nästa år skall kommunfullmäktige utökas med fler politiker är detta ekonomiskt försvarbart med tanke på att ännu fler skall ha ersättning? Hur många av er som sitter där har varit uppe i talarstolen eller verkligen engagerat er? I Regionfullmäktige sitter också en massa politiker, är det nödvändigt? Ryktet säger att ett sådant möte kostar flera hundratusen kronor per gång (dagsersättningar, hotellövernattningar och resekostnader). Är detta väl använda skattepengar?

Min åsikt är att regionen bör läggas ned och att kommunerna tar på sig ansvaret för sjukvården, detta hade sparat både pengar och framför allt hade inga vansinniga beslut som nu tagits angående Trelleborgs lasarett. Då hade besluten inte tagits av verksamhetschefer som inte har någon lokal förankring eller värnar om våra kommuninvånare.

Louise Löfgren
I-L
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons