GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Är det ok att vilseleda invånarna i Trelleborgs kommun?

Jag har tagit del av detaljplanen gällande "Evakuerings- och angreppsväg/framtida Östlig Hamninfart". Detaljplanen innehåller felaktiga och vilseledande fakta och information som jag tycker att Trelleborgs invånare ska få del av.
Publicerad 14 juni 2022
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Jag ser det som allvarligt att kommunen missleder och förvränger fakta för att få igenom beslut som inte är förankrade eller sanktionerade av kommunens invånare, skriver Rickard Neidheim.
Jag ser det som allvarligt att kommunen missleder och förvränger fakta för att få igenom beslut som inte är förankrade eller sanktionerade av kommunens invånare, skriver Rickard Neidheim.Foto: Tomas Nyberg

Följande fel och missledande information finns i detaljplanen:

• ”Utbyggnad av de två etapperna regleras med avtal mellan kommunen och Trafikverket” - Trafikverket har sagt nej till östlig infart till hamnen på oöverskådlig framtid.

• ”Järnvägen skall utökas till dubbelspår”, Trafikverket har sagt nej, det finns tillräckligt utrymme för utökad godstrafik. Kalkylen för ökning av godstrafiken i planen är en glädjekalkyl, med tanke på minskad export/import på grund av gällande ekonomiska läge samt att Green Cargo aviserat att omdirigera sin trafik via Danmark bland annat.

• Trafikverket har sagt nej till bro över väg 9.

• Trafikverket sanktionerar en upprustning av den västra infarten.

Påstående ovan har blivit vidimerade av personal på Trafikverket samt att på deras hemsida under kommande projekt finns det inga projekt planerade runt eller i Trelleborg.

Jag ser det som allvarligt att kommunen missleder och förvränger fakta för att få igenom beslut som inte är förankrade eller sanktionerade av kommunens invånare.

Rickard Neidheim