Annons
Insändare

Är det lagligt att använda skattemedel så?

Varje gång jag läser om besparingar som måste göras tänker jag osökt på de 30 till 40 miljoner som en del chefer, som har slutat och som ska sluta, har avtal med kommunen om. Ända sedan avtalet tecknades att gälla från den 1 april 1998 har jag protesterat.
Insändare • Publicerad 29 juni 2009

För några år sedan talade jag med Egil Ahl och Rutger Persson som då påstod att det måste ingå sådana förmåner för att få kompetent folk. Jag ifrågasatte detta då och gör så fortfarande.

I en tidigare insändare bad jag någon av de berörda förklara varför de ska ha dessa ersättningar, men total tystnad råder.

Annons

Den senaste att sluta var socialchefen som får 75 procent av sin lön, det vill säga 67 500 kronor per månad. Plus bilförmån på 3 700 kronor per månad. Total kostnad 2,9 miljoner. kan man ha bilersättning när man slutat sin anställning?

Är det lagligt att använda skattemedel så? Socialchefen förstår att det sticker i ögonen på folk, då ska man tänka på att det finns lågavlönade och pensionärer med 6 000-7 000 kronor per månad som ska bidra med skattepengar till dessa orimliga förmåner.

Än en gång ber jag någon av de berörda förklara varför de utöver en väl tilltagen lön under aktiv tid ska ha dessa förmåner. Det går nog att avstå.

Nilla Andersson
Sven Blom
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons