Annons
Insändare

Är beslutet sanktionerat inom Alliansen?

Inom kort skall Alliansens budgetförslag upp till beslut i kommunfullmäktige. Om detta förslag inte vinner majoritet, blir det sannolikt svårt för kommunalrådet att fortsätta i sin roll som kommunens "starke man".
Insändare • Publicerad 19 oktober 2010

Jag efterlyser ett klargörande huruvida förslaget att erbjuda Sverigedemokraterna en arvoderad oppositionsrådspost är sanktionerad inom Alliansen. Hur har detta beslut fattats och av vem?

Ulf Bingsgård uppger att vi i Trelleborgs kommun har tre block, samt att socialdemokraternas oppositionsråd inte företrätt den samlade oppositionen! Anser en majoritet av Alliansen att Sverigedemokraterna är ett parti eller ett block? Ett mycket viktigt ställningstagande som jag önskar få förtydligat. Uppenbart har Ulf Bingsgård under mandatperioden förväntat sig att vårt socialdemokratiska oppositionsråd skulle representera Sverigedemokraterna och företräda deras politik. Är detta majoritetens uppfattning inom Alliansen, eller har vi ett skådespel likt "Kejsarens nya kläder" i kommunen?

Nilla Andersson
Karin Magnusson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons