GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Använd era maktbefogenhet – väljarna förväntar sig det

Det känns lite grand som att tala i egen sak, men efter att ha läst Gunnar Nelbys insändare (den 22 november) tar jag mer än gärna bladet från munnen.
Publicerad 3 december 2022
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: Tomas Nyberg

Huset uppfördes åt grosshandlare Frans Malmros, min farfars farfar, någon gång i slutet på 1800-talet och beboddes av familjemedlemmar fram till 1980. Året därpå såldes huset till stadens kommunala fastighetsbolag. Därefter har huset haft ett antal olika ägare för att nu innehas av en Stockholmsbaserad bostadsrättsförening.

”Huset har haft ett antal olika ägare för att nu innehas av en Stockholmsbaserad bostadsrättsförening.”
Frans D. Malmros

Axel Ebbe-museet är en skamfläck, Malmroshuset är ytterligare en. Jag gråter när jag går förbi mina förfäders en gång så vackra bostad. Kommunen verkar alldeles handfallen. Det nedrivna staketet ser farligt ut och med lätthet skulle vandaler kunna närma sig huset för att ytterligare förstöra. Sätt press på ägarna, använd era maktbefogenheter, som ni har kämpat hårt för att få; jag tror att väljarna förväntar sig detta.

Frans D. Malmros