Annons
Insändare

Äntligen hade vi en politiker som vågade sticka ut hakan

Inte visste jag att moralens högborg ligger i Trelleborg, men det känns betryggande att veta. Hädanefter behöver jag varken låsa cykeln, huset eller titta mig över axeln när jag vandrar ensam genom mörkret i någon av stadens parker.
Publicerad 8 februari 2022
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten menar att Mikael Rubin (M) varit en tillgång för Trelleborg. ”Vilken position han än hamnar på kommer han att vara en tillgång. Däremot undrar jag hur politiken i Trelleborg ska klara sig utan honom”, skriver En trelleborgare.
Skribenten menar att Mikael Rubin (M) varit en tillgång för Trelleborg. ”Vilken position han än hamnar på kommer han att vara en tillgång. Däremot undrar jag hur politiken i Trelleborg ska klara sig utan honom”, skriver En trelleborgare.Foto: Tomas Nyberg

En politiker, ansedd som kontroversiell av en del och som duktig och kompetent av många, har begått ett moraliskt fel och fått äta upp det x antal gånger genom att ha blivit utpressad, men nu också hånad och bespottad på vilket socialt media man än befinner sig.

Belackarna vann! Ni fick som ni ville! Mikael Rubin lämnar politiken och er också för den delen. För vem ska ta över efter honom?

Annons

Äntligen hade vi en politiker som vågade sticka ut hakan, titta framåt och ta strid för att utveckla en före detta industristad, vackert placerad vid havet, till något ytterligare, spännande, med nya former, i nya former.

Visbys ärkebiskop har begått äktenskapsbrott, alltså varit otrogen. Han får lämna sitt ämbete och tillåts inte längre verka inom kyrkan. Visbyborna och gotlänningarna tycker att det känns överdrivet, majoriteten av dem som är tillfrågade i alla fall. De har överseende med sin ärkebiskop.

Men det har man inte i Trelleborg inte, med sitt kommunalråd, – här går drevet. ”Äntligen!” känns det som att en del tänker, ”Nu har vi honom!”. Och vår Rubin har inte ens begått något brott i rättsligt mening.

”Äntligen hade vi en politiker som vågade sticka ut hakan, titta framåt och ta strid för att utveckla en före detta industristad, vackert placerad vid havet, till något ytterligare, spännande, med nya former, i nya former.”
En trelleborgare

Däremot sitter det en kvinna någonstans i Blekinge, som förnekar brott, trots att hon har utpressat vårt numera före detta kommunalråd på 213 000 kronir. Självklart, inte våra skattepengar, utan pengar ur Mikael Rubins egen ficka. Det senare en förklaring till er som skriver och tycker en massa där hemma bakom era skärmar utan ett egentligen ta reda på den fakta som finns.

Jag önskar Mikael Rubin lycka till! Vilken position han än hamnar på kommer han att vara en tillgång. Däremot undrar jag hur politiken i Trelleborg ska klara sig utan honom.

Och till en del av invånarna i den lilla staden Trelleborg: ”Titta er i spegeln och tänk efter hur det skulle kännas om det som skrivs om Mikael, på Facebook och andra plattformar, skulle skrivas om er.”

En trelleborgare

Annons
Annons
Annons
Annons