Annons
Insändare

Ansvar och samverkan byggde landet

Hade inte detta varit ett bra ”jungfrutal” för en av de nya i kommunfullmäktige?
Insändare • Publicerad 26 september 2014

Ordförande, ledamöter, åhörare och media representanter.

Det är en stor dag för mig. En stor dag på många sätt.

Annons

Jag har genom de väljare som stött mig och det parti jag representerar blivit invald att med deras mandat, på bästa sätt förvalta det förtroende som ålagts mig.

Ni som suttit här i många år håller säkert med mig om att det är upplyftande för vår demokrati att vi kan se så många nya ansikten här i dag. Dessa ansikten och människor har precis som ni i de övriga partier som väljaren valt ut, många uppslag om hur kommunen och vår stad på bästa sätt kan tillgodose medborgarens bästa.

Den politik som hittills förts i riksdag och i vår inrikespolitik, har satt i system att utesluta de idéer som kommit från ett visst parti, vilket jag anser vara ett åsiktsfientligt handhavande.

Tänker inte ytterligare behandla detta då det ju ej har med den situation vi i vår kommun behandlar förslag på.

Jag är övertygad om att de flesta som sitter här i vårt fullmäktige är medvetna om det ansvar som vilar på oss. Att vi dessutom utom allt tvivel är villiga att göra allt vi kan för kommunen och dess medborgares bästa.

Det vi då behöver göra är att kasta alla partipiskorna och se oss själva som unika.

Vi har alla i fullmäktige av väljaren gemensamt fått ett förtroende att förvalta just deras personliga mandat.

Då skall vi väl inte som vuxna människor hänga upp oss på vad media eller moderparti anser.

Detta är alls inte vår uppgift. Vår uppgift är att som valda i första hand se till så att de som valt oss får det bästa tänkbara gehör som vi kan ge dem.

Att vi ställer oss utanför de dogmer som tyvärr styr Sverige. Och att vi i stället för att åsiktsfientligt rynka på näsan, inte ser till partiets bästa utan till våra lokala väljares dito.

Annons

Jag kan ju bara tala för det parti jag representerar. Men kan trots detta lova er alla att:

Mitt parti inte kommer att ha förutfattade meningar och bedöma detta efter partibeteckning. Vi vill med våra väljares mandat söka gemensamma lösningar på de problem vi står inför.

Vi är villiga att lyssna och kräver att bli lyssnade på.

Vi ser att lösningar där en folklig bred majoritet går före ett enskilt partis åsikter är den bästa lösningen.

Till slut.

Om alla vi valda i stället för att haka upp oss på våra politiska olikheter ser på varandra som varande människor. Om vi då ser att det gemensamma målet vi alla har, stoppas av partitänk och inskränkthet. Tar vi då inte vårt ansvar?

Ansvar och en positiv vilja att samverka för breda lösningar, byggde en gång vårt land.

Jag vill fortsätta att gå framåt och i stället för att se motsättningar, och faktiskt se de möjligheter vi har framför oss.

Tack!

Nilla Olsson
BOHMME
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons