Annons
Insändare

Ännu mera valfläsk

Insändare • Publicerad 18 juli 2006

Gratis körkort till alla elever på gymnasiet har nu basunerats ut från de fyras gäng i Trelleborg. Skattebetalarna skall stå för detta ofinansierade utspel i ett stort, men luftigt så kallat handlingsprogram.

Kostnadsberäkningar saknas för detta liksom för de andra paketen av valfläsk. Men hur skall ungdomarna få råd att köpa en bil? Att hyra en egen lägenhet ?

Annons

Tiotusentals ungdomar i detta land är arbetslösa. Enligt SCB’s och EU-statistiken går 27,5 procent av alla ungdomar utan jobb i "världens bästa folkhem". Det handlar om närmare 30 000 ungdomar i åldern 15 -24 år. Vore det inte bättra att se till att dessa får jobb i stället för sådana här ohederliga utspel som alla genomskådar. Då säger någon från s-sidan; ja men det handlar om att dom som söker jobb där körkort krävs har bättre chans.

Men detta är inte sant så som utspelet eller förslaget är beskrivet. För övrigt hade väl ingen av de fyra sett detta behov om det inte varit för kommande val. Annars hade man väl kunnat göra något tidigare under sitt långa maktinnehav, Så är det. Inget fel i att man ger ungdomen en hjälpande hand på olika sätt, men titta då på deras vardag, fokusera på deras behov.

I första hand är det ett jobb de behöver. Det behöver ha en egen bostad. Det är absolut inte alla jobb där det krävs körkort. Herr Ahl börjar till och med tala om "klassfråga" och gör märkliga kopplingar mellan val av vissa program.

Beträffande "klassfrågor" så är detta folkhem på väg att bli ett klassamhälle, vilket inte kan ha undgått någon. Var fjärde LO-medlem har inte råd att åka på semester, många medel- och låginkomsttagare (liksom studerande) har inte råd att gå till tandläkare.

Det har visat sig att barn till låginkomsttagare inte har råd att följa med på skolresa och andra aktiviteter. Detta trots att socialdemokraterna haft makten oavbrutet i 12 år och tidigare haft makten i decennier. Aldrig någonsin har sossarna levererat så mycket valfläsk som inför detta kommande val. Desperationen lyser igenom.

Riksdagens socialdemokratiske veteran Lennart Nilsson är dock en man att respektera. Lennart är mycket besviken över sitt eget parti och partiledning som han anser har blivit en överklass, en politisk klass som tappat kontakten med vanligt folk, med toppstyrning där man fjärmar sig från folket (en politiker-adel).

S W Reinlert

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons