Annons
Insändare

Ännu en olycksrondell

Svar till Inga-Lill (den 27 november).
Insändare • Publicerad 5 december 2012
Foto: 

Du har helt rätt. Den nya rondellen på väg 108 kopplat till Ringvägen är inte alls bra i sitt utförande.

Under söndagen så kunde vi som passerade rondellen se att något fordon hade kört kraftigt på en belysningsstolpe inne i rondellen. Vad som ligger bakom olyckan är för mig okänt, men om inte stolpen varit till hinder så hade troligen fordonet åkt ner för den höga slänten, ner på gång- och cykelbanan.

Annons

När kommer detta att ske?

Kan ske vilken dag som helst. Vad händer om där då befinner sig en gång eller cykeltrafikant. Vill bara inte tänka så.

Hur kan man bygga på detta sätt?

Rondellen bör omgående utrustas med trafikräcke för att förhindra framtida olyckor. Annars bör gång- och cykelvägen flyttas eller stängas av på grund av dess placering i förhållande till körbanan.

En vädjan till er alla samt ni som låter era barn passera här för att komma till och från skolan eller andra aktiviteter i Trelleborg, speciellt i vinterväglag, fundera lite före. Det är allt utom säkert som gång- eller cykeltrafikant att passera rondellen på gång- och cykelvägen.

Glöm då inte bort att i denna nya trafikplats så finns det ett övergångsställe där skolbarn och andra oskyddade trafikanter skall passera för att korsa båda körbanorna. Här kommer framöver att köra många fordon, helt enligt artikeln i TA i samband med Ringvägens invigning.

När det en gång i tiden byggdes en ny infart i stället för infart via Klörupsvägen så byggdes det på motsvarande sträcka inte mindre än två tunnlar för gång- och cyckeltrafik. Vad blev det nu?

När tänker Trelleborgs kommun acceptera att samhället behöver en viss trygghet även i trafiken.

Samhällsinvånarna har rätt till trygghet.

Nilla Olsson
Oskyddad trafikant
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons