Annons
Insändare

Änglar, visst finns de!

Följande episod inträffade häromdagen i vår vackra lilla stad.
Publicerad 16 juni 2018
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten hade problem med att betala med kort och fick oväntad hjälp.
Skribenten hade problem med att betala med kort och fick oväntad hjälp.Foto: Isabel Höjman

Var på väg hem till middagsfikan, lite sen,och därför lite stressad.

Stannade till i en av våra butiker för att handla några varor. Framme vid kassan stoppade jag in kortet i kortläsaren, slog koden varvid maskinen upplyste mig om att ”köp medges ej”. Trodde att jag hade slagit fel kod… Provade på nytt med samma resultat.

Annons

Samtidigt som kön bakom mig växte dök tankar upp om hackare, id-kapning etc i skallen. Försökte med kort nummer två, och kassan svarade ”köp medges ej”.

Damen närmast bakom mig i kön väntade tålmodigt och försökte vara behjälplig, men utan resultat. Tjejen i kassan tog telefonen och försökte få hjälp. Det visade sig att just min bank inte ville prata med betalningssystemet. Jag förstod att loppet var kört, och utan kontanter skulle jag börja gå in med varorna i butiken igen.

När jag vänder mig om har den här rara damen plockat fram kontanter som hon betalar mina varor med. Summan var väl inte så stor, men den vänliga gesten var desto större. Jag trodde inte att människor av den kalibern fanns. Jag tackade naturligtvis för hjälpen gav mig iväg.

På väg hem slog det mig att i vår vanligtvis allt kallare värld, där vänlighet och empati får allt mindre plats, finns det faktiskt människor som som hyser både omsorg och värme för andra. Just vid det här tillfället hade jag turen att en sådan räddande ängel hamnade bakom mig.

Jag fick varken namn eller något telefonnummer för att kunna betala tillbaka, men om du läser det här,och känner igen dig vill jag än en gång tacka dig för din hjälpsamhet. Det värmde verkligen.

Håkan Larsson

Ps.Det ligger ett litet kuvert och väntar på dig i butiken.

Annons
Annons
Annons
Annons