Insändare

Angående de stora frågorna

I Trelleborgs Allehanda (den 14 september) citeras Ulf Bingsgård så här (och jag förutsätter att det är rätt återgivet):
 "I de stora frågorna som verkligen betyder något för invånarna, till exempel skolan och äldreomsorgen är det näst intill aldrig några arga insändare eller stora problem. Om man är nöjd med de stora och viktiga bitarna så kanske man letar efter små saker att reta sig på, till exempel ogräs".
Insändare • Publicerad 26 september 2013

Skribenten hör till de många som skrivit insändare i Allehanda bland annat angående vanvården, smutsen och ogräset i Trelleborg. Arkivfoto: Claes Nyberg

Skribenten hör till de många som skrivit insändare i Allehanda bland annat angående vanvården, smutsen och ogräset i Trelleborg. Arkivfoto: Claes NybergFoto: 


Undertecknad hör till de många som skrivit insändare i Allehanda bland annat angående vanvården, smutsen och ogräset i Trelleborg. Det är sant att det är viktigare med skola och äldreomsorg, men alla kommunens uppgifter hänger ihop och deras verkställande, eller brist därpå, påverkar oss som bor i Trelleborg. Ogräset, smutsen och bristen på planteringar skriver man ju om den tid på året då sådant syns mest! Som om vi behövde leta!? Vanvården är mycket iögonenfallande! Man känner sorg och uppgivenhet över sakernas tillstånd och tänker att det är symptom på något bakomliggande och större.


Det är oerhört sårande och nonchalant av Ulf Bingsgård att yttra sig som han gör. Vi är många som är engagerade för vår stad och verkligen önskar en god utveckling på alla områden och vi är inte betjänta av denna von obenattityd!
Angående "de stora frågorna" finns mycket att göra i Trelleborg bland annat: Mindre fritids- och dagisgrupper och mer personal. Skolan behöver också fler vuxna och lärarna behöver arbetsro för att lyckas med sitt viktiga arbete. Det är ju de som är experter på lärande! Likaså behövs det fler som arbetar inom äldreomsorgen. De som arbetar där har en tuff arbetssituation och har svårt att
 hinna med sina uppgifter. Trelleborgs bibliotek behöver större anslag och museet som redan ökat sina besökssiffror något skulle behöva få möjlighet att ha gratis inträde ibland eller alltid och utökade öppettider. Fortfarande är det så att färdtjänsten ofta är sen, så där finns också saker att förbättra med mera. Det finns kanske anledning att höja kommunalskatten något för att göra det bättre för alla? 
Det är ett år till valet och jag har inte bestämt hur jag ska rösta, däremot har jag bestämt vilka jag inte ska rösta på!Nilla Olsson
Margareta
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.