Annons
Insändare

Ändamålet helgar medlen?!

Replik till 3xspi (den 27 november).
Insändare • Publicerad 1 december 2008

Hej kollegor,

Trodde jag skulle slippa svara igen men det visade ju sig omöjligt med tanke på inlägget. Ja miljön har nu blivit ett slagträ i snart alla debatter. Det skall på något vis legitimera alla ståndpunkter. Risken med det är i stället att folk inte tar miljöfrågorna på allvar. Jag skulle tro att Ert ställningstagande bygger på Rosenqvist kamp för att behålla all verksamhet i innerstan. Jag respekterar detta men tror inte man kan stoppa fri etableringsrätt och delar inte heller synpunkterna på hur vi bäst slår vakt om handeln i innerstan. Jag har talat med många företagare om detta. De känner sig inte hotade. Innerstan är

Annons

viktig det håller jag med om.

Invånarna skall leva i en bra livsmiljö skriver ni. I innerstan bor ett flertal medan ingen bor på Sjöviksvägen mig veterligt såvida de inte sover över på jobbet. Få boende blir ju drabbade av att en arena och/eller köpcentrum läggs där ute i jämförelse med i centrum.

Sedan undrar jag viken mark ni föreslår att man skall bygga en eventuell ny arena på?

Nej växthuseffekten stannar inte vid stadsgränsen det är riktigt men det gör ej heller bilarna.

Det är viktigt att ha en fungerande affärsverksamhet i innerstan men allt kan inte ligga där. Vi måste utvecklas som kommun och inte ätas upp av andra kommuner. Ni tycks mena att genom att behålla allt som det är så bemöter vi konkurrensen från Malmö och Lund etc.

Lägger vi beslag på kundunderlaget från till exempel Höllviken, Kämpinge, Vellinge och våra norra kommundelar på så vis? Det tror inte jag. Det handlar tyvärr om att äta eller ätas.

Vi har ju redan i dag stormarknader om än inte i multiklass. Titta på Hedvägen som ju Lars känner till. Där finns Lidl, Willys, byggfirmor, ett antal bilhandlare, trädgårdsföretag etc.

När nu en eventuell arena diskuteras så är det helt plötsligt miljöförstöring. Jag antar att cirka halva Trelleborg får närmare och andra halvan får längre resväg. I dag har vi ju många från vår grannkommun i väster som handlar i vår kommun dessutom. Vi kan ju leka med tanken att Ica eller Citygross väljer att lägga sig vid arenan i stället för där de är i dag. På vilket vis försämrar vi då miljön? Inte går väl de som handlar där i dag in till stan med bärkassarna i handen? Nej de tar bilen. Skall vi förbjuda även dessa företag i miljöns namn?

Vad jag bara menar är att man bör ha ett förslag att ta ställning till innan man förespeglar våra kommuninvånare något. Detta är bara en massa gissningar och spekulationer från Er sida. När det gäller Vångavallen så har vi fem planer där och inte bara A-planen. Vi har tre division 3-lag och flera intressanta derbymatcher att vänta så nog skall vi kunna fylla den arenan i alla fall med aktiviteter. Jag tar inte ställning till huruvida TFF behöver en ny arena eller inte. Det är deras beslut. Som ideell förening har de den rättigheten och som alla andra får deras eventuella planer prövas i de berörda instanserna.

Sedan är TFF kommunens största varumärke tillsammans med hamnen. Föreningen fick också pris för det arbete man lagt ner i skolorna på ideell basis. Jag tror alla trelleborgare är stolta över föreningens insats på och utanför planen. Jag är det i alla fall.

Annons

Det är inte vi politiker som skall avgöra huruvida TFF vill satsa på framtiden eller ej.

Samma sak gäller våra andra elitföreningar.

Mats Svensson (kd) ordförande fritidsnämnden
Mats Svensson (kd)
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons