Annons
Insändare

Än en gång slarvar politikerna med ekonomin

Än en gång så kör man med ”hittpå” i stället för att använda fakta.
Publicerad 23 maj 2019
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Politikerna vågar inte lyssna på Greta Thunberg och hennes generation
Politikerna vågar inte lyssna på Greta Thunberg och hennes generationFoto: Victoria Jones

Kommunen hyr in sig på Gummit och nu gigantprojektet när man skall hyra in sig på Åhlénshuset. Anderslöv inte att förglömma. Dessa projekt kommer också att belasta kommunens ekonomi i onödan.

Trots vetskapen om att kostnaden blir dubbelt mot att bo i egna lokaler.

Annons

Kommunen har fastigheter som stått oanvända i många år. Kontorshuset Forum och Skyttsgården till exempel.

Ekonomin och energianvändningen måste effektiviseras för att klara framtiden.

När det gäller ekonomin så måste Trelleborgspolitikerna tänka bort ringväg, Sjöstad och tunnlar för att de passar inte in i kommunens storlek och ekonomi.

Kommunen har nu haft kontakt med verkligheten i form av byggexploatörer och de är inte intresserade av Sjöstaden, de vill hålla sig på torra land och inte ta vatten över huvudet. Det finns till och med exploatörer som vill bygga energi- och miljösnålt och inte fortsätta med 30 år gammal byggteknik som är brukligt i branschen.

Verkligheten håller i taktpinnen när det borde vara våra politiker som skulle visa framtiden. Vi svenskar lever som om vi hade fyra jordklot och leva på, målet måste väl vara att vi anpassar oss till verkligheten det vill säga ett jordklot.

Det finns massor att göra för att utnyttja resurserna bättre.

Transporterna kan effektiviseras med faktorn fem minst, husen kan byggas med nollenergilösning och maten behöver inte vara en miljöbelastning.

Politikerna vågar inte lyssna på Greta Thunberg och hennes generation. Greta-generationen vill ju bara att där skall finnas något av jordens resurser över till dem också.

Kjell Forsberg

Annons
Annons
Annons
Annons