Annons
Insändare

Ambulans har inte heller de nya gatorna

Svar till Sven Lindkvist (den 7 februari).
Insändare • Publicerad 14 februari 2014
Kommunen skall ansvara för innevånarnas säkerhet och därför måste de berätta vilken åtgärdsplan de har för att förebygga det här i framtiden. Det här är mycket brådskande! , skriver Kommuninnevånare.
Kommunen skall ansvara för innevånarnas säkerhet och därför måste de berätta vilken åtgärdsplan de har för att förebygga det här i framtiden. Det här är mycket brådskande! , skriver Kommuninnevånare.Foto: Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Jag håller fullständigt med att det är en fullständig katastrof att gatunamn i Trelleborg inte finns taxis GPS trots nya uppdatering, då gatorna har funnits klara i flera år. Ytterligare en, ännu värre katastrof är att ambulans inte heller har de nya gatorna i sin GPS. Vet ej hur det är med övriga utryckningsorganisationer, men det kan de kanske berätta? Ambulansen får köra efter kommunens turistkartor om det är det nya gatunamnen de skall till och är ambulansen inte från Trelleborg/Malmö finns de inte i bilen.

Då måste ni förstå vilken fördröjning det blir om de skall till en sådan adress och vilka felkörningar det blir.

Annons

Det måste ligga på kommunens ansvar att se till att alla gatorna finns tillgängliga på samtliga kartdatabaser där de olika GPS-märkena med flera hämtar sitt kartmaterial.

Och även lämna ut gatunamn på de nya områdena som byggs trots att ingen bor där. Det kan ju vara arbetsplatsolyckor där eller varor som skall lämnas med mera.

Kommunen skall ansvara för innevånarnas säkerhet och därför måste de berätta vilken åtgärdsplan de har för att förebygga det här i framtiden. Det här är mycket brådskande!

Det gäller även andra kommuner tyvärr. Tacksam för svar.

Nilla Olsson
Kommuninnevånare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons