Insändare

Ambitiöst, innehållsrikt och folkbildande

Helgens evenemang på Trelleborgen var verkligen innehållsrikt och folkbildande. I dagarna tre kunde man träffa trevliga djur och vänliga människor som ställde alla sina kunskaper till besökarnas förfogande.
Insändare • Publicerad 18 augusti 2009

Varje timme hände någonting från arla morgon till sen eftermiddag. Gäster från Skåne, Danmark och övriga Sverige visade sina talanger. Här fanns människor som visade lintillverkning, medeltida instrument och vapenhantering samt tillverkning av rustningar. Modevisning av vikingatida klädedräkter samt naturligtvis sagor för barnen samt mycket mycket mer.

Man kunde stifta bekantskap med Islandshästar som faktiskt nästan är identiska med de hästar som fanns i Skåne för 1000 år sedan.

Och samtidigt kunde man se Gutefår som också är snarlika de som fanns på den tiden.

Heder åt arrangörerna med borgfrun Ylva Kristina i spetsen som verkligen lagt sig vinn om att skapa tre fylliga dagar.

Tyvärr, tyvärr kom inte trelleborgarna när de fick en chans att stifta bekantskap med sina rötter. Men man kan som vanligt beklaga att kvalitet sällan lönar sig under förutsättning att det inte finns något modernt musikinslag med aktuell idol inblandad.

Vart har vårt historie- och folkbildningsintresse tagit vägen?

Nilla Andersson
Maritta o Sven Lundström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.