Annons
Insändare

Allt som förväntat

Fortsatt okända sanningar om Maglarps skyttecentrum.
Insändare • Publicerad 16 november 2012
Foto: Tomas Nyberg

Var på skjutbanan dagen innan kretsfältsskjutning och inspekterade banorna och dess placeringar: läs skjutriktningar. Som jag beskrev i förra insändaren finns inga skjutriktningar mot Stavstensudde över huvud taget, färdigdiskuterat.

Vapenkontroll och skjutkort kontrolleras inför varje start. Dispens för nya skyttar, vilka har handledare med sig.

Annons

Provskjutning finns för alla skyttar, vilket innebär egen kontroll av skjutvapen. Utbildade skjutledare finns på varje skjutplats, det vill säga åtta stycken. Alla vapen som är tillåtna att skjuta med är tidigare kontrollerade vid decibelmätning och ligger under de av Växjö domstol godkända, max 65 db.

Skjutningen pågår mellan 9.00 och 16.00, då de avslutas på grund av mörkret.

Föreningsansvarig för kretstävlingen rapporterade att det var fullt deltagande, vilket innebär att inte alla kunde skjuta med alla de vapen som de vill tävla med, vilket föreningen beklagar, då de är mycket tacksamma för intresset, men inte kan göra något åt höstens mörker som börjar vid 16.00.

Efter skjutningen denna dag, 121111, som kunde haft bättre väder, meddelade föreningen att alla kontroller, alla skjutningar, avlöpt precis som de förväntas vara, med andra ord, inga olycksfall, inga förlupna skott samt givetvis olika skjutresultat vilket ger olika vinnare i pistol/revolver klasserna.

Ännu en mycket fin lyckad skjutdag för alla inblandade.

Föreningen tackar alla, inte minst funktionärerna, för visat intresse.

Nilla Olsson
Per Perssonjägare (sedan 1972, genomgått jägarexamen)Ledamot av pistolskytteföreningen (utbildare för sjutkort, säkerhetsansvarig i föreningen)Medlem sedan 1978 i skyttealliansen
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons