Annons
Insändare

Allt för makten

Lars Hemzelius (fp) tar (debatt den 21 oktober) upp bland annat Socialdemokraternas dilemma hur de skall hantera och göra upp med SD (Sverigedemokraterena) om partiet kommer in i Riksdagen efter nästa val. Mot bakgrund av vad som tidigare hänt här i Trelleborg (med sossar visavi SD) finns det anledning att titta på den frågan. Mona Sahlin har sagt att "vi Socialdemokrater kommer aldrig att göra oss beroende av Sverigedemokraterana".
Insändare • Publicerad 2 november 2009

Men på lokal nivå (staden Trelleborg) har man en annan syn på detta med samverkan med SD. Till exempel i kommunpolitiken där Catherine Persson verkar ha gjort gemensam sak med Sverigedemokraterna i frågan om avgiftsbeläggandet av skolmåltiderna på gymnasiet. En annan (mer flagrant) Socialdemokratisk strategi var Egil Ahl (S) och (SAP) Arbetarkommun Trelleborg som för att behålla makten efter valet 2006 i hemlighet förhandlade (utan insyn) med Sverigedemokraterna i en villa utanför stan. Närvarande var bland andra företrädarna för arbetarkommunen. Detta fick både den socialdemokratiska styrelsen i Skånedistriktet och partisekreteraren (s) i Stockholm att gå i taket.

Efter deras ingripande tvingades i praktiken Egil Ahl att ställa sin plats till förfogande och avgick. Något som väckte stort uppseende över landet. Så går det när man tappar både den politiska kompassen och moralen. Man skall nog avvakta och se vad Mona Sahlins ord är värda - Egil Ahl tog också heder och ära av SD i valrörelsen den gången men sedan, bakom lykta dörrar, gick det bra att utan insyn förhandla med dessa. Allt för makten.

Fanny Johansson
Stig W Reinlert
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons