Annons
Insändare

Vad i himmelens namn gör en politisk sekreterare?

Vad i himmelens namn gör en politisk sekreterare överhuvudtaget i kommunalpolitiken? Jösses det är ju inte Downing street det handlar om.
Publicerad 7 mars 2023
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Vad i himmelens namn gör en politisk sekreterare överhuvudtaget i kommunalpolitiken? Jösses det är ju inte Downing street det handlar om, skriver Hans Emanuelsson.
Vad i himmelens namn gör en politisk sekreterare överhuvudtaget i kommunalpolitiken? Jösses det är ju inte Downing street det handlar om, skriver Hans Emanuelsson.Foto: Henrik Montgomery/TT

Hela den kommunala tjänsteorganisationen står ju till förfogande, förutom den egna politiska organisationen. Ska kommunalråden inte göra något annat än att kassera in typ 70 000 kronor? Detta verkar ju helt spåra ur. Det var någon person i debatten som jämförde kommunalråd med en vd-ställning. Kanske ligger felet där. En kommunalpolitiker har inget med en vd-ställning att göra. Ansvar i personlig mening finns inte. Inget egentligt arbetsledande ansvar heller. Vinstuppdraget till ägarna inte alls. Tvärt om det gäller att spara pengar och bevaka att politiska beslut i fullmäktige genomförs inget annat; hur svårt kan det vara?

”Ett politiskt uppdrag är ett förtroendeuppdrag; ett hedersuppdrag inte en vd-tjänst.”
Hans Emanuelsson

Allt vd-mässigt skall kommundirektören sköta. Kan den allmänt kända dåliga arbetsmiljön i Trelleborgs kommun ha något att göra med att politikerna inte förstår sin roll? Det är ju allmänhetens pengar som skall gå till det allmänna. Inte till den egna plånboken. Jag bodde en gång i en bostadsrättsförening där ordföranden alltid krävde arvode för allt. Jag motsatte mig alltid det. Man skall inte berika sig själv på allmänhetens bekostnad. Personen var socialdemokrat för övrigt. Det är väl där allt gått fel. Ett politiskt uppdrag är ett förtroendeuppdrag; ett hedersuppdrag inte en vd-tjänst. Skärpning anbefalles.

Hans Emanuelsson

Annons
Annons
Annons
Annons