Annons
Insändare

Alliansens svikna vallöften

Inför förra riksdagsvalet, 2006, utlovade alliansen (M-FP-KD-C) att de skulle prioritera åtgärder som skulle underlätta företagandet i landet. Man ansåg (helt riktigt) att det är för många pålagor i form av skatter, avgifter, byråkrati som tynger företagarna som därmed inte får möjlighet att anställa folk och förbättra sin lönsamhet.
Insändare • Publicerad 14 december 2009

Men hur blev det? Detta vallöfte har grovt svikits! Visserligen utställde också Socialdemokraterna (även andra partier) sådana vallöften vid varje val, men sedan gjorde man inget. Många räknade i alla fall med att nu skulle alliansen ta tag i den här frågan. Men tyvärr. Bankerna sviker också företagarna och vägrar tillfälliga krediter för övervintring. Nu har ett stort antal medelstora och mindre företag (även ett flertal större bolag) slagits ut med resultat att de anställda har ställts utan jobb, utan möjlighet att försörja sig och sina familjer, även om nu den djupa ekonomiska krisen påverkar detta skeende med utslagning. Det är inom industrin, i alla små och medelstora företag som jobben skapas. Politikerna skapar inga jobb, inte heller arbetsförmedlingen, inte Riksdagen eller AMS etc. Men får inte företagarna, entreprenörerna det stöd som behövs utan i stället pungslås och dignar under byråkrati då blir resultatet att lamporna släcks och portarna stängs på fabriker och kontor.

Nilla Andersson
Stig W Reinlert
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons