Annons
Insändare

Alliansens orättvisa skatter

Insändare • Publicerad 26 januari 2007

Svar till Birgitta Svensson och Kjell Bornhager, kd (den 19 januari).

Äldreminister Maria Larsson, kd, har träffat Lisbeth Eklund ordförande för Sveriges Pensionärers Riksförbund. Maria Larsson gav besked om att regeringen kommer under 2007 att avsätta 500 miljoner som kommer att gå till stöd för kommunerna att bygga särskilda boende. Hon lovade att samma summa skall satsas även kommande år under mandatperioden. I medeltal blir det 1,7 miljoner per år och kommun. Enligt Socialstyrelsen har 17900 platser i äldreboende försvunnit sedan år 2000. Hur många år skall det ta för att med dessa pengar bygga ifatt så att lika många platser kommer att finnas som år 2000?

Annons

Sedan har ni i kd tillsammans med de övriga partierna i Alliansen fått igenom mycket orättvisa skatter. Pensionärer får betala högre skatt vid samma månadsinkomst (pension) som en löntagare. Pensionen är uppskjuten lön och skall därför inte beskattas hårdare än förvärvsinkomst. PRO har skrivit till EU-kommissionen och anmält denna åldersdiskriminering.

Sylvia Oscarsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons