Annons
Insändare

Alliansen ger arbetsgivarna monopol på att ta hit specialister

Svar på Petter Birgerssons kommentarer till min insändare (den 14 juni).
Insändare • Publicerad 20 juni 2013

Petter Birgersson, som är politisk redaktör, kan inte läsa innantill. Påståenden, om att jag vill förhindra människor från länder utanför EU, att försörja sig genom arbete i Sverige, är helt befängt och dessutom ren lögn. Dessa påståenden står du för Petter Birgersson. Jag har aldrig tagit detta i min mun. Jag är inte heller någon av arbetsmarknadens parter. Däremot har det parti eller allians, som du Petter Birgersson, bekänner dig till, gett arbetsgivarna monopol på att ta hit specialister från länder utom Europa. (Städare, bärplockare, skogsplanterare, chaufförer, byggnadsarbetare med mera.) Detta tycker jag är helt förkastligt. Denna sak borde arbetsmarknadens parter självklart lösa i samförstånd och man borde även enas om vilka yrken som det är brist på arbetskraft i.

När det gäller LO och andra fackförbund så är det kollektivavtal, som gäller på den svenska arbetsmarknaden. Lika självklart förhandlar dessa organisationer enbart för sina medlemmar.

Annons

Om du inte visste det, kallas det för den svenska modellen. Ta och läs på! För övrigt har vi en arbetslöshet på 440 000 personer och nordens högsta ungdomsarbetslöshet.

Hälsar en enkel snickare

Nilla Olsson
Per Brandt
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons