Annons
Insändare

Alldeles för många nollor

Jag är inte speciellt duktig på internationell ekonomi, men det är väl inget ovanligt för en maskiningenjör.
Insändare • Publicerad 11 april 2012

Det är väl därför jag har svårt att förstå dessa diskussioner om euroländernas räddningsfond och då speciellt de summor som nämns, nämligen flera hundra miljarder, det vill säga flera hundratusen miljoner! Vid bilkörning talar man om fartblindhet. I internationell ekonomi verkar de

berörda lida av nollblindhet. Vi gräsrötter ser ibland inte skogen för bara träd, men dessa experter(?) verka inte se något belopp för bara nollor. Det skulle vara bra om någon ekonomijournalist kunde ge oss okunniga en detaljerad, korrekt och pedagogisk förklaring till varför det skulle vara skadligt/farligt för oss och andra mindre slösaktiga länder, att inte "rädda" de länder, som under årtionden levt över sina tillgångar, ibland med dubbel bokföring (Grekland till exempel).

Nilla Olsson
Ulf B JacobssonGislövs Strandmark
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons