Annons
Insändare

"Alldeles för lätt att låna"

Svar till Otto von Arnold (den 17 april).
Insändare • Publicerad 25 april 2012

Jag instämmer helt med Otto von Arnold i hans åsikter att det är alldeles för lätt att låna, man ser ju dagligen i tv hur lånefirmor går ut med att du får låna utan någon säkerhet. Man kan ju undra vem som får ta smällen om personen inte kan betala. Gunnar H Svenssons aktieklipp (den 12 april) verkar vara ett försenat aprilskämt.

Jag har träffat personer som aldrig har befattat sig med aktier tidigare, men som när Telia skulle in på Börsen också ville tjäna pengar. Man kan ju undra hur de känner sig idag med en anskaffningskurs på 85 kronor och en dagskurs runt 43 kronor och ingen möjlighet att kvitta bort förlusten.

Att låna till en aktieportfölj, av bank eller fondmäklare, är bra så länge Börsen ligger på plus, men när kursen ligger på minus hör de av sig och kräver att du måste lägga in fler aktier i depån. Har du inte fler så säljer de av så att du hamnar på plus minus noll igen.

Nilla Olsson
Sven Ekstrand
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons