Annons
Insändare

Alla vill väl inte ha semester på sommaren?

Angående barnen och sammanslagningar på förskolor under sommaren.
Insändare • Publicerad 8 juni 2012
Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

Då vi gärna är lediga höst/vinter så går barnen i förskola under sommaren, vilket passar oss utmärkt. Jag förstår inte varför man "måste" vara ledig för att det är sommar? Självklart är mina barn lediga flera dagar/veckor i sommar, dock innan perioden för byte av dagis börjat och efter. När de är på nya förskolan måste jag arbeta. Givetvis har alla rätt till semester, men det som gör mig upprörd är att mina barn skall till en helt ny förskola med ny personal och nya lokaler. Det är det som är problemet för mig. Förstår inte varför inte hälften av personalen går första perioden och resterande hälften går andra perioden, och vid behov finns det massor av timvikisar som mer än gärna arbetar. Jag som förälder har givetvis ansvar för mina barn, men det har dock förskolan med eftersom de ansvara för barnomsorgen när jag är på arbetet.

Så för att förtydliga mig, alla har rätt till semester, men vem vill köra i en timme längre för att komma till jobb för chefen är ledig?

Nilla Olsson
Anonym
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons