Annons
Insändare

Alla ska kunna delta i olika idrotter och föreningar

Publicerad 27 mars 2018
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Vi i kvartetten i fritidsnämnden har hela tiden haft fokus på likabehandling, skriver Anna Nordstrandh (S) och Mats Sjöslätt (C).
Vi i kvartetten i fritidsnämnden har hela tiden haft fokus på likabehandling, skriver Anna Nordstrandh (S) och Mats Sjöslätt (C).Foto: Tomas Nyberg

Vi i kvartetten i fritidsnämnden har hela tiden haft fokus på likabehandling. Oavsett om du är tjej, kille eller har någon funktionsvariation. Alla ska kunna delta i olika idrotter och föreningar. Det som du Niklas syftar till är en remiss framtaget av tjänstepersonerna på fritidsförvaltningen. På senaste nämnd beslutades ärendet om bidragsregler att skicka ut till samtliga av våra föreningar för synpunkter. Vi tycker inte heller att det ska sättas 50 öre mer för varje flicka som deltar i någon idrottsutövning utan vi vill i stället ha ett jämställdhetsbidrag som kommer att gynna de föreningar som har både tjejer, killar och de som har någon form av funktionsvariation. Vi håller just nu på att se över bidragssystemet för att det ska bli lättare för våra föreningar när de rapporterar in samt att vi även gett förvaltningen i uppdrag att se över vilka lokaler har vi och hur ser det ut framledes då vi vill växa och har som mål att bli 50 000 invånare år 2028.

Att skriva att vi varit slående passiva får stå för Niklas men vi i kvartetten tycker att vi gjort en hel del under denna mandatperiod. Trelleborgsmiljonen som kom många barn och ungdomar till del, vi har tagit fram ett idrotts och fritidspolitiskt handlingsprogram där även 100-listan är kopplad. Utebadet i Anderslöv. Fritidsforum som startade förra året och som kommer att fortsätta även detta och även framledes. Detta möte är obligatorisk för samtliga av våra föreningar där vi vill informera om vad som händer i kommunen men även för att ha en dialog på bred front med våra föreningar. Inte bara mellan föreningar utan även mellan politiken och föreningarna. Vi har byggt upp skydds/bullervall på Maglarps skyttecenter där vi satt i gång den största verksamheten vilket är pistolskyttet. Vi har tagit fram en handlingsplan för rugbyn. Vi kommer i vår att rusta upp Östervångsstadion med mera. Vi håller också på med att se till att utreda och ta fram underlag för en ny ridanläggning.

Annons

Detta är bara ett axplock av det vi faktiskt gjort i fritidsnämnden.

Anna Nordstrandh (S)

ordförande i fritidsnämnden

Mats Sjöslätt (C)

vice ordförande i fritidsnämnden

Annons
Annons
Annons
Annons