Annons
Insändare

Alla pratar om min mammas hus

Alla pratar om huset som jag tycker är mitt barndomshus. Nu tycker nog mossan att jag skall lägga mig i.
Insändare • Publicerad 22 december 2009
Trelleborgs äldsta fastighet är till salu.
Trelleborgs äldsta fastighet är till salu.Foto: 

Min mor Elsie berättade 1971 att vi skulle flytta till Gamla Torg, hon skulle bara ordna att det blev vi som fick lägenheten.

Hon gick varje vecka och tjatade att hon skulle bevara det som sitt eget och verkligen vårda det och till sist vann hon högsta vinsten, vi fick flytta in. Mossan ordnade även en för Mikaeli marknad med konstnärer och hantverkare som ställde ut på Gamla Torg och detta inslag är väl det som borde få fortsätta. Privata ägare kanske har modernare planer och vill kanske förändra mycket mycket mer. Nästan alla Trelleborgs konstnärer har nog någon gång avbildat just det huset så det är mycket starkt förenat med Trelleborg stad men det fattar tydligen inte de som styr Trelleborg idag. Titta bara på Gunhild Anderssons alla etsningar.

Annons

Då på 70-talet var det jätteviktigt att vi verkligen bevarade allt som det var men nu för tiden verkar det vara bara pengarna som styr, vem blir lyckligare av det?

Tvärtom tycker jag min stolthet att ha bott i Trelleborgs äldsta hus gör mig rik som inga pengar i världen skulle kunna göra.

En av alla Trelleborgare som tycker att vi skall fortsätta att äga huset!

Nilla Andersson
Cile Skoog
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons