Annons
Insändare

Alla partier i kommunfullmäktige bär ansvar för politikerföraktet

Det var oerhört beklämmande att läsa i TA om det som någon utsatte Ann Kajson Carlqvist (M) för.
Publicerad 18 januari 2024
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten har reagerat efter att någon hotat kommunstyrelsens ordförande Ann Kajson Carlqvist (M).
Skribenten har reagerat efter att någon hotat kommunstyrelsens ordförande Ann Kajson Carlqvist (M).Foto: Andreas Mårtensson

Att någon ska behöva bli hotad på detta sätt är totalt oacceptabelt, och den som gör något sådant borde verkligen träda fram och be om ursäkt.

Att vi blir irriterade och frustrerade över när våra folkvalda agerar på ett otillbörligt och felaktigt sätt, som till exempel den så infekterade arvodesfrågan är fullt legalt och naturligt.

Annons

Har man som politiker valt att sätta sitt namn på en valsedel för att få en framskjuten placering som en av dem som ska styra över vår kommun, så följer det med ett stort ansvar om att uppträda korrekt och verka för alla kommuninnevånares bästa.

Här finns en hel del mer att önska både från de styrande i vår kommun, men även från dem som företräder oppositionspartierna anser jag.

Ingen folkvald är dittvingad, det är medvetet val som var ock en själv har gjort.

Mycket kritik har framförts mot hur styret drev just frågan kring kraftigt höjda arvoden och utökning till fyra kommunalråd, men dessvärre så har Socialdemokraterna och Vårt Söderslätt hamnat lite under radarn. Båda dessa partier valde att lägga ner sina röster och inte delta i beslutet när frågan avgjordes i kommunfullmäktige, i stället för att protestera mot höjningarna och rösta nej.

”Mycket kritik har framförts mot hur styret drev just frågan kring kraftigt höjda arvoden och utökning till fyra kommunalråd, men dessvärre så har Socialdemokraterna och Vårt Söderslätt hamnat lite under radarn.”
Peter Svensson

Med ett sådant agerande vinner man inget förtroende från väljarna, utan tvärtom man bidrar till ökat politikerförakt. Jag tror aldrig att förtroendet för politikerna varit sämre någonsin än det vi upplever i vår kommun i dag. Detta bär alla partier i kommunfullmäktige ansvar för, och det är bara ni som kan återupprätta väljarnas förtroende genom att sluta kasta skit på varandra, agera som en värdig företrädare för vår kommun, och framförallt inte fatta beslut som mest gynnar er själva eller andra som ni har i er nära svär.

Peter Svensson

Annons
Annons
Annons
Annons